Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

τα όργανα άρχισαν πάλι... εμ συγγνώμη, οι συναντήσεις ήθελα να πω..

έγινε την περασμένη Παρασκευή η από καιρό προγραμματισθείσα συνάντηση του κατοχικού ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ με τον πρόεδρο Χριστόφια. Αυτά που συμφωνήθηκαν τα ίδια με τις προηγούμενες φορές. Ομοσπονδία, ομοσπονδία, ομοσπονδία. Η δήθεν εφικτη λύση, αυτή που κατά τα άλλα θα τον επανενώσει. Δεν μπορούν να το κατανοήσουν οι δικές μας στενόμυαλες πολιτικές ηγεσίες ότι το μόνο που καταφέρνουν είναι να παίζουν το παιχνίδι των Αμερικανοτουρκοβρεττανών και να γίνονται πιόνι στα χέρια τους, το οποίο μετακινείται ανάλογα με τις προθέσεις και τη βούληση των μεγάλων.

Φαίνεται πως μία τόσο εφικτή λύση - η οποία είναι εφικτή αλλά δεν πειράζει που δεν "συμφωνήθηκε" εδώ και 34 χρόνια - το μόνο που μπορεί να ενώσει είναι την πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων, και δη του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ οι οποίες ηγεσίες βρίσκονται σε κοινή πορεία πλεύσης, αφήνοντας τις όποιες πολιτικές διαφορές. Το κοινό που τους ενώνει είναι ο αγώνας ξεπουλήματος της Κύπρου στην Τουρκία. Και σε αυτόν τον αγώνα διαγωνίζονται για το ποιος θα πουλήσει περισσότερο σε ποιο μικρό χρονικό διάστημα και με τα λιγότερα δυνατά ανταλλάγματα. Αν είναι δυνατόν να την δώσουν όλη, χωρίς ανταλλάγματα, χθες. Ταιριάζει το άσμα "πωλείται όπως είν' επιπλωμένο.." νησί σε τιμή ευκαιρίας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΟΚΑ Η ΑΡΧΗ
ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΔΙΓΕΝΗ
ΚΑΙ ΑΠ'ΤΟΝ ΗΧΟ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΟΥ ΕΤΡΕΞΕ
Η ΛΕΒΕΝΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝΕ ΤΗ ΜΑΧΗ
ΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΑ ΒΟΥΝΑ

ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ!!
ΖΗΤΩ Η Ε.Ο.Κ.Α
Ελλας-Κυπρος-Ενωσις

Ανώνυμος είπε...

είναι παράξενο πάντως που ψήφισα στη ψηφοφορία σου την Διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία και εντελώς τυχαία δεν μέτρησε η ψήφος μου...

Αν θες να γίνεις πιο πειστικός για τις απόψεις σου γενικότερα, καλά κάνεις να είσαι δίκαιος και να επιτρέπεις και την αντίθετη άποψη. Δικό σου το μπλογκ φυσικά, αλλά οκ... δεν μετράται η ελληνικότητα και ο πατριωτισμός με φίμωση...

Διαχειριστής είπε...

Δεν αποσιωπούμε κανενός την γνώμη, αντίθετα προσπαθούμε να την προβάλουμε και είναι χαρά μας να επισκέπτεται κόσμος το ιστολόγιο. Απλά καθυστέρησα να ανεβάσω την ανάρτηση λόγω υποχρεώσεων, και πιστεύω ότι και η ψήφος σου αγαπητέ φίλε εμφανίζεται.