Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

Η κόκκινη χούντα είναι εδώ.....

(έστω και με καθυστέρηση αναδημοσιεύουμε από την Νοητική Αντίσταση το πιο κάτω άρθρο, ως δείγμα της Κόκκινης χούντας που -πλεόν-φανερά δρα στην Κύπρο... Θα συνεχίσουμε και με περισσότερα στοιχεία για να μην μας κατυηγορήσουν για συκοφάντες και προβοκάτορες)


Αναδημοσιεύουμε από το ιστολόγιο ‘ες γην εναλίαν Κύπρον’, το δημοσίευμα της εβδομαδιαίας κυπριακής εφημερίδας ‘Το Κυπριακό Ποντίκι’ [29/08/2008] :



Με έκπληξη, τόσο οι απόδημοι όσο και οι άλλοι παρευρισκόμενοι στο πρόσφατο Συνέδριο των Αποδήμων, άκουσαν το φασιστικό ξέσπασμα του Χριστόφια ενάντια στον Αρχιεπίσκοπο με αφορμή την ομιλία του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου. Στην ομιλία του Μητροπολίτη δεν υπήρχε ΤΙΠΟΤΑ που θα δικαιολογούσε αυτό το ξέσπασμα του Προέδρου. Τι συνέβηκε όμως στην πραγματικότητα; Τι προκάλεσε αυτή τη ξαφνική οργή του…ευέλικτου;
Τα πράγματα έχουν τελικά την εξήγησή τους. Και είναι απλά. Ο Πρόεδρος λίγο μετά που εισήλθε στον χώρο του Συνεδρίου έτυχε να παρει στα χέρια του το πρόγραμμα του Συνεδρίου και συγκεκριμένα το κείμενο που αναφερόταν στο αφιέρωμα στο Μάριο Τόκα.
Να σημειώσουμε ότι: Ο πρέσβης Σταύρος Επαμεινώνδας, θέλοντας να δώσει μια διαφορετική νότα στο συνέδριο των αποδήμων, οργάνωσε μια μικρή συναυλία με τραγούδια του αείμνηστου εθνικού μας συνθέτη, Μάριου Τόκα. Το ρεπερτόριο περιελάμβανε 13 συνολικά τραγούδια:


1 ) Η δική μου η πατρίδα
2 ) Την Ελλάδα αγαπώ
3 ) Χαίρετε, Αμμόχωστος
4 ) Εδώ και εκεί
5 ) Δεν κλαίω
6 ) Πενταδάκτυλος
7 ) Τριανταφυλιά
8 ) Το σημάδι
9 ) Η νύχτα μυρίζει γιασεμί
10 ) Αννούλα του χιονιά- Σ’ αγαπώ
11 ) Θάλασσες
12 ) Σ’ αναζητώ και
13 ) Υψίστου Μήτηρ.

Μόλις διαβασε το ρεπερτόριο ο…ευέλικτος έγινε πυρ και μανία. Και διέταξε να λογοκριθούν δύο -από τα 13 συνολικά- τραγούδια που περιλάμβανε το πρόγραμμα. Πράγμα που έγινε. Τα τραγούδια που λογοκρίθηκαν από το καθεστώς Χριστόφια ήταν το 2ο και το 3ο:- «Την Ελλάδα αγαπώ» και- «Χαίρετε, Αμμόχωστος»

Το πρώτο σε στίχους του ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, Ευαγόρα Παλληκαρίδη, που περιέχει τους στίχους «την Ελλάδα αγαπώ» και το άλλο του ποιητή Κυριακου Χαραλαμπίδη. Αυτός είναι ο Χριστόφιας!
Αν ήταν στο χέρι του θα μας έβαλε να ακούμε μόνο τραγούδια για την ψευδεπίγραφη επαναπροσέγγιση! Όπως θα κάνει και με την ιστορία!






Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει βγεί για να διαψεύσει το γεγονός αυτό...


Μέχρι να το κάνουν τούτο, ας μας επιτρέψουν να θεωρούμε ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας “αποφάσισε και διάταξε” να κόψει τα τραγούδια του Μάριου Τόκα, πράξη η οποία (αν όντως έγινε) εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα υποστολής ελληνικών σημαιών (Φυλάκιο Λήδρας, ΡΙΚ), μη-ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου (Πρεσβείες ΗΠΑ και Γαλλίας), αλλαγής ονομάτων με εθνικό περιεχόμενο (Εφ. Ελλ. Εκπ. Λεμεσού) και παροχής άδειας σε Γκρίζους Λύκους να περάσουν μονομερώς από τον Λιμνίτη στις ελεύθερες περιοχές, για να γιορτάσουν τους βομβαρδισμούς της Κύπρου από την τουρκική αεροπορία το 1964.

Δεν υπάρχουν σχόλια: