Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

Επίθεση Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου στον υπουργό Παιδείας για την αλλαγή της Ιστορίας

Επίθεση κατά του υπουργού Παιδείας εξαπέλυσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος σε σχέση με την πολυσυζητημένη αλλαγή των βιβλίων της Ιστορίας. Βλέπουμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος διατηρεί μία σωστή στάση ως προς το θέμα, μαζί με αρκετούς γνήσιους υποστηρικτες, και όχι τους γνωστούς πολιτικάντηδες, κάπηλους της Ιστορίας και των Αγώνων του Εθνους μας.


Οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου είχαν ως εξής: "αν γίνει παραχάραξη της Ιστορίας θα καλέσουμε τους μαθητές να πετάξουν τα βιβλία".

Η απάντηση του υπουργού παιδείας από την άλλη ήταν υποτιμητική και ειρωνική, αφού μίλησε για παπαγαλάκια και για φαντάσματα. "Ενώ ουδείς ποτέ μίλησε στο υπουργείο Παιδείας για αλλαγή της Ιστορίας, βγαίνουν όλα τα παπαγαλάκια και τα φαντάσματα και μιλάνε για αλλαγή και παραχάραξη της Ιστορίας. Μέχρι χθες ο Αρχιεπίσκοπος βγήκε να μας πει ότι αν γίνει παραχάραξη της Ιστορίας θα καλέσει τους μαθητές να πετάξουν τα βιβλία. Αν αυτό δεν είναι δημιουργία φαντασμάτων, πέστε μου τι θα ήτανε τα φαντάσματα. Αυτά είναι τα φαντάσματα που σας καλώ να βλέπετε και να τα φωτίζετε γιατί τα φαντάσματα στο φως δεν αντέχουν. Υπάρχει μια μερίδα των Μέσων (ΜΜΕ) η οποία αναπαράγει αυτή τη συνθηματολογία χωρίς καμία βάση και δυστυχώς ορισμένοι από το χώρο της εκπαίδευσης, όπως ο Χάρης προηγουμένως, καλλιεργούν και αναπαράγουν αυτή τη συνθηματολογία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού.

Ποιόν πάς να ξεγελάσεις κ. Δημητρίου? Δεν είστε εσείς οι ίδιοι που μας μιλάτε για την περιβόητη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση στην οποία εμπίπτει και η αλλαγή των βιβλίων Ιστορίας; Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται και τα επαίσχυντα βιβλία, τα βοηθήματα δασκάλου, τα οποία εξέδωσε το Ιδρυμα το οποιο χρηματοδοτείται από τον ανθέλληνα Τζορτζ Σόρος, και τα οποία χαρακτηρίζουν τον Αγώνα της ΕΟΚΑ ως εθνικιστικό, και τους αγωνιστές ως εθνικιστές και τρομοκράτες (τον ίδιο χαρακτηρισμό αποδίδουν και οι Αγγλοι) οι οποίοι σκότωναν Τ/κ;

Σχετικά άρθρα για την αλλαγή των βιβλίων Ιστορίας στην Κύπρο.

εφημερίδα Σημερινή
Ιστολόγιο Αντιβάρου: Στην Κύπρο μεταφέρεται το ζήτημα των βιβλίων ιστορίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: