Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Έφυγε ο Τασσος Παπαδόπουλος

Έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος.
Νοσηλευόταν από τις 22 Νοεμβρίου στην Μονάδα Εντατική Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, με μεταστατικό, μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα. Οι τελευταίες ημέρες υπήρξαν εξαιρετικά δύσκολες για τον Τάσσο Παπαδόπουλο, ο οποίος υπέφερε από οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια. Η υγεία του τέως Προέδρου είχε παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση από το πρωί.
Στο πλευρό του ήταν συνεχώς η σύζυγός του, τα παιδιά του, συγγενείς και φίλοι. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας έσπευσαν σήμερα, ο Υπουργός Υγείας και άλλοι αξιωματούχοι της Δημοκρατίας.

Το Υπουργικό Συμβούλιο, συνέρχεται εκτάκτως στις 15.00, υπό την προεδρία του προεδρεύοντος της Δημοκρατίας, Μάριου Καρογιάν, για να αποφασίσει τα διαδικαστικά της κηδείας του Τάσσου Παπαδόπουλου. Στις 16.00, εξάλλου, θα συνέλθει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ, του οποίου ο Τάσσος Παπαδόπουλος διετέλεσε πρόεδρος επί μακρόν.

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος, διετέλεσε πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, από το 2003 ως το 2008. Γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 7 Ιανουαρίου 1934. Σπούδασε νομικά στο Gray's Inn του Λονδίνου και ήταν παντρεμένος με τέσσερα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: