Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2008

Αφιέρωμα στους ΑΔΕΛΦΟΥΣ Ελλαδίτες Αγνοούμενους

Μετά από παράκληση ενός φίλου, αλλά και καθηκόντως, χρεωστικώς οφείλουμε να βάλουμε και ένα αφιέρωμα για τα αδέλφια μας, τους εξ Ελλάδος αγνοούμενους τα οστά των οποίων ταυτοποιήθηκαν πρόσφατα με την μέθοδο του DNA και παραδόθηκαν στους συγγενείς τους για να ταφούν με τις δέουσες τιμές στα αγιασμένα χώματα της Μητρός Πατρίδος.







"Σημερινή" ΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ δέκα Ελλαδιτών, οι οποίοι έπεσαν αγωνιζόμενοι κατά του Τούρκου εισβολέα και αναγνωρίστηκαν με τη μέθοδο του DNA, επέστρεψαν χθες στη γενέθλια γη, σκεπασμένα με τη γαλανόλευκη, με τη σημαία της Κύπρου και ένα δάφνινο στεφάνι.
Σε μια φορτισμένη από συγκίνηση τελετή που πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΕΦ, τα λείψανα των δέκα πεσόντων παραδόθηκαν στους οικείους τους ως ταυτοποιημένα λείψανα, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, του Υπουργού Άμυνας Χριστόδουλου Πασιαρδή και του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Κωνσταντίνου Τασούλα.




"Ειρήσθω - Λ. Μαύρος"
ΑΠ' ΤΑ κόκκαλα βγαλμένη
Των Ελλήνων τα ιερά,
Και σαν πρώτα ανδρειωμένη,
Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!
ΤΑ ΙΕΡΑ οστά δέκα ακόμα ανδρειωμένων αδελφών μας από τη μητέρα Ελλάδα, που θυσιάστηκαν το '74 για της Κύπρου τη λευτεριά, αποχαιρέτησε χθες η Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς, μετά από 34 χρόνια, επιστρέφουν για να ενταφιαστούν εν αγκάλαις γενεθλίου χοός. Έξι ήρωες της Ελληνικής Δυνάμεως Κύπρου, δύο της Α΄ Μοίρας Καταδρομών και δύο του Πυροβολικού της Εθνικής Φρουράς.





"Φιλελεύθερος" Γενναίοι εστάθησαν, γενναίως ετελεύτησαν. Τα λείψανα δέκα Ελλαδιτών παλικαριών παραδοθήκαν χθες στους οικείους τους.Με δόξα και τιμή αποχαιρέτησε χθες η γη της Κύπρου δέκα παλικάρια από την Ελλάδα που το 1974 την πότισαν με το αίμα τους υπερασπιζόμενοι την ελευθερία της.

1 σχόλιο:

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Πρώτη φορά διάβασα στην ιστοσελίδα σας, τόσο για τους αδερφούς Κυπρίους, όσο και για τους Ελλαδίτες αγνοουμένους, που αναγνωρίστηκαν με τη μέθοδο του DNA.
Παντού ΣΙΩΠΗ.
Ούτε ένα σχόλιο σε μια ελλαδίτικη εφημερίδα, όχι φυσικά επειδή η είδηση δεν ενδιαφέρει τους ελλαδίτες, κάθε άλλο. Και ενδιαφέρει και θα συγκινήσε πολύ.

Απλά κάποιοι προσπαθούν να αποσιωπήσουν το γεγονός. Να το σβήσουν τελείως. Κάποιοι θέλουν να ξεχάσουμε ότι υπήρξαν αγνοούμενοι.

Και θα μπορούσαν να ταν ο δικός μας πατέρας, ο δικός μας αδεφρός.

Βάλτε τις φότο και την είδηση ΠΑΝΤΟΥ. Σε πείσμα όλων όσων προσπαθούν να τη θάψουν. Να μάθουν όλοι τα ονόματα των παλικαριών (ελληνοκυπρίων και ελλαδιτών) που ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ για την ελληνική γη.