Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

Μία νέα Ρεπούση γεννιέται.....

Μία νέα Ρεπούση, κατ' ακρίβειαν μιλάμε για άνδρα, γεννιέται... Και το όνομα αυτού; Ανδρέας Καζαμίας. Σε πολλούς, αν όχι σε όλους, το όνομα αυτού του "κυρίου" σας είνια άγνωστο. Όπως άγνωστη ήταν και η κ. Ρεπούση προτού κάνει το εγχείρημα στραγγαλισμού της Ελληνικής Ιστορίας. Είναι ο πρόεδρος της επιτροπής των "7 σοφών" - φαντάζομαι πόσο σοφοί είναι- που μελέτησαν το θέμα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Και αυτός ο "κύριος" φαίνεται δεν έμαθε από το πάθημα της κ. Ρεπούση και σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη κυπριακή εφημερίδα μεταξύ άλλων τόνισε ότι "τα βιβλία της Ιστορίας στα ελληνοκυπριακά σχολεία διέπονται από έναν στενό εθνοκεντρισμό, ο οποίος ενισχύει την αντιπαλότητα και τη μισαλλοδοξία μεταξύ των δύο κυπριακών κοινοτήτων. Αυτό το είδος εκπαίδευσης/παιδείας δεν βοηθά στην οικοδόμηση και εδραίωση μιας δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδιακής κυπριακής δημοκρατίας''.
Εγώ διερωτώμαι ποιός έχρισε αρμόδιο τον "κύριο" Καζαμία υπεύθυνο για να βοηθήσει στην οικοδόμηση και εδραίωση "μίας δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδιακής δημοκρατίας"; Πρώτα απ' όλα έχει ρωτήσει κανείς ποτέ, πολιτικάντης και ακαδημαϊκός, τον κυπριακό λαό για το αν θέλει την ΔΔΟ; Αφού όλοι κόπτονται ότι νοιάζονται για τα δίκαια του κυπριακού λαού γιατί δεν τον ρωτούν να αποφασίσει για το μέλλον του;
Η απάντηση είναι απλή. Μία φορά που ρωτήθηκε, τον Απρίλιο του 2004 για το Σχέδιο Ανάν, έδωσε ισχυρό ράπισμα και στα κόμματα και στα φερέφωνα των Αμερικανοτουρκ0οβρεττανών. Και η βούληση του κυπριακού λαού ανέδειξε ότι ουσιαστικά απέρριπταν τη λύση ΔΔΟ, μορφή της οποίας αποτελούσε και το Σχέδιο Ανάν,
Πέρα, όμως, από αυτά ο "κύριος" Καζαμίας προχωρεί με άκρως προκλητικό τρόπο: "επιβάλλεται η αναθεώρηση των σχολικών εγχειριδίων της Ιστορίας και πρόσθετα του περιεχομένου του μαθήματος της «πολιτικής παιδείας/διαπαιδαγώγησης»".
Χωρίς πολλές διακηρύξεις, ένα έχουμε να πούμε στον "κύριο" Καζαμία. Αν τυχόν ποτέ - ω μη γένοιτο - γίνει προσπάθεια για να αλλάξουν τα βιβλία της Ιστορίας, κατά το ρεπούσειο πρότυπο, τότε θα πάρουν και την αρμόζουσα απάντηση από τον, τεχνηέντως εν χειμερία νάρκη ευρισκόμενον, κυπριακό λαό.
Διάβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη Καζαμία εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: